NeXT Computers

NeXT Computer, Inc. => Rare NeXT Hardware => Topic started by: gtnicol on October 17, 2007, 07:47:21 pm

Title: Pyro in a cube
Post by: gtnicol on October 17, 2007, 07:47:21 pm
Has anyone here installed a Pyro in a cube. I have one in a slab and was thinking of moving it into a cube instead. I guess I'd have to use a Turbo motherboard?
Title: Re: Pyro in a cube
Post by: pergamon on October 17, 2007, 10:29:26 pm
Quote from: "gtnicol"Has anyone here installed a Pyro in a cube. I have one in a slab and was thinking of moving it into a cube instead. I guess I'd have to use a Turbo motherboard?


Mine's in a cube, though I didn't install it - that's how it was when I bought it.

Because of the size of the whole assembly, you can't put it in the normal (#3) motherboard slot.

And no, you can't use a turbo cube (33mhz) board - it must be a 25mhz 040 board, and one with a socketed CPU unless you want to do a lot of soldering.
Title: Pyro
Post by: gtnicol on October 18, 2007, 03:10:34 am
>And no, you can't use a turbo cube (33mhz) board - it must be a 25mhz
>040 board, and one with a socketed CPU unless you want to do a lot of
>soldering.

Cool. I have a few socketed 040 25Mhz boards. This is the slab...

(http://www.flickr.com/photos/15578792@N02/5212080756/in/photostream/)
Title: Pyro in a cube
Post by: gtnicol on December 18, 2010, 08:03:44 pm
I now have a Pyro+ Dimension cube. The Pyro feel quite a lot faster than the normal 68040/25 and faster than a Turbo. It's a shame you can't go past 64MB of memory.
Title: Pyro in a cube
Post by: Andreas on January 18, 2011, 09:52:00 am
Quote from: "gtnicol"I now have a Pyro+ Dimension cube. The Pyro feel quite a lot faster than the normal 68040/25 and faster than a Turbo. It's a shame you can't go past 64MB of memory.


it would be nice to see it in a 25MHz slab with the 128MB chipset.
Title: Pyro in a cube
Post by: pergamon on February 01, 2011, 06:30:04 am
Quote from: "Andreas"
Quote from: "gtnicol"I now have a Pyro+ Dimension cube. The Pyro feel quite a lot faster than the normal 68040/25 and faster than a Turbo. It's a shame you can't go past 64MB of memory.


it would be nice to see it in a 25MHz slab with the 128MB chipset.


Yeah, but none of them have socketed CPUs.