NeXT Computers Forum Index NeXT Computers
www.NeXTComputers.org
 
Log in to check your private messagesLog in to check your private messages

Log inLog in  RegisterRegister


Profile  Search  Memberlist  FAQ  Usergroups
Stuck at 1024x768 with VMware Fusion

 
Post new topic   Reply to topic    NeXT Computers Forum Index -> Emulation / Virtualization
View previous topic :: View next topic  
Author Message
astroboy



Joined: 28 Dec 2005
Posts: 11
Location: Mexico

PostPosted: Sun Feb 09, 2014 7:44 pm    Post subject: Stuck at 1024x768 with VMware Fusion Reply with quote

Hello!

I had my virtual OPENSTEP 4.2 humming happily at 1920x1080 with VMware Fusion.

Some time passed, updates went (such as OS X Mavericks and the current VMware Fusion 6.02), and now, when I enter my OPENSTEP machine, I found with dismay that it only displays a blue color in the upper half, and a black color in the lower half Sad

It seems to happen with all resolutions, except 1024x768. However, it is very ugly to use a 40" 1080P LCD with a 1024x768 resolution!

Does anyone found the same issue? if so, is there a way to solve it?
Back to top
View user's profile Send private message
barcher174



Joined: 07 Dec 2012
Posts: 556

PostPosted: Sun Feb 09, 2014 8:04 pm    Post subject: Reply with quote

Try going to settings/compatibility for the virtual machine. Then set compatibility with the last version that worked for you.

--
Brian
Back to top
View user's profile Send private message
astroboy



Joined: 28 Dec 2005
Posts: 11
Location: Mexico

PostPosted: Sun Feb 09, 2014 8:37 pm    Post subject: Reply with quote

Nope, it didn't work Sad

I just tried virtual hardware 10, 9, 8 ,7, and 6 and the same thing happened: a blue screen in the first horizontal half, a black screen in the second horizontal half...
Back to top
View user's profile Send private message
astroboy



Joined: 28 Dec 2005
Posts: 11
Location: Mexico

PostPosted: Thu Apr 17, 2014 10:34 am    Post subject: Reply with quote

Fixed!

Following the advice in http://www.nextcomputers.org/forums/viewtopic.php?t=3321, I changed my virtual machine from "Other" to "MS-DOS" AND setting the compatibility hardware to version 6. That did the trick.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    NeXT Computers Forum Index -> Emulation / Virtualization All times are GMT - 7 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



Powered by phpBB © 2017 phpBB Group