NeXT Computers Forum Index NeXT Computers
www.NeXTComputers.org
 
Log in to check your private messagesLog in to check your private messages

Log inLog in  RegisterRegister


Profile  Search  Memberlist  FAQ  Usergroups
NeXT Station Color Slab

 
Post new topic   Reply to topic    NeXT Computers Forum Index -> Black Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
drshmooz2001



Joined: 06 Oct 2007
Posts: 108
Location: NY

PostPosted: Sat Nov 10, 2007 7:49 pm    Post subject: NeXT Station Color Slab Reply with quote

After Computer is turned on screen reads system test failed, is this a software or hardware problem, or both, any suggestions?
Back to top
View user's profile Send private message
neozeed



Joined: 15 Apr 2006
Posts: 683
Location: Hong Kong

PostPosted: Sun Nov 11, 2007 9:45 am    Post subject: Reply with quote

Sounds like hardware...

What does it say exactly?
_________________
# include <wittycomment.h>
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
kenjay



Joined: 19 Jan 2006
Posts: 77

PostPosted: Sun Nov 11, 2007 3:34 pm    Post subject: Re: NeXT Station Color Slab Reply with quote

drshmooz2001 wrote:
After Computer is turned on screen reads system test failed, is this a software or hardware problem, or both, any suggestions?


A couple of [quick] suggestions:

1. Make sure that all of your cables have no bent or broken pins and are plugged in securely.

2. Enter the ROM monitor after you get the 'test failed' message [hold down both the command keys / and the tilde key]. When you get there - type the letter p ... and make sure that show verbose boot is yes. Also try changing the SCSI tests to no [if it's set at yes]. Then power down - and restart.

Good luck!
Back to top
View user's profile Send private message
drshmooz2001



Joined: 06 Oct 2007
Posts: 108
Location: NY

PostPosted: Sun Nov 11, 2007 5:08 pm    Post subject: Verbose boot turned onto yes....... What now? Reply with quote

CPU MC68040 25MHz , memory 100nS
Backplane slot #8
Ehternet address: 0:0:f:0:9c:8a
Memory size16MB
Testing the FPU, SCC, SCSI, Enet

System test failed. Error code 73.

Boot command: sd(0,0,0)
Boot sd(0,0,0)
booting SCSI target 4, lun 0
Bad version 0x0
Bad version 0x0
Bad cksum
Bad cksum
Bad label
Back to top
View user's profile Send private message
kenjay



Joined: 19 Jan 2006
Posts: 77

PostPosted: Sun Nov 11, 2007 7:08 pm    Post subject: Re: Verbose boot turned onto yes....... What now? Reply with quote

I found this NeXT error code chart while searching:

4x FPU Test
5x SCC Channel Test
6x SCSI Channel Test
7x Ethernet Channel Test
8x MO Drive ECC Test
9x Real Time Clock
ax Two Bit Graphics Test
cx System Timer Test
dx Event Counter Test
ex Sound Out Test

It also looks like your hard drive is dead.

There is a lot of good info in this link and it's searchable:

http://groups.google.com/group/comp.sys.next.hardware/topics?gvc=2
Back to top
View user's profile Send private message
drshmooz2001



Joined: 06 Oct 2007
Posts: 108
Location: NY

PostPosted: Mon Nov 26, 2007 1:34 am    Post subject: Great so far so good. Reply with quote

Going to buy scsi hard drive of net, in meantime how do I revert screen out of rom? .....P....or should I wait until I get new hard drive?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    NeXT Computers Forum Index -> Black Hardware All times are GMT - 7 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



Powered by phpBB © 2017 phpBB Group