NeXT Computers Forum Index NeXT Computers
www.NeXTComputers.org
 
Log in to check your private messagesLog in to check your private messages

Log inLog in  RegisterRegister


Profile  Search  Memberlist  FAQ  Usergroups
Install of OPENSTEP 4.2 Developer fails on VMware 10/Linux

 
Post new topic   Reply to topic    NeXT Computers Forum Index -> Emulation / Virtualization
View previous topic :: View next topic  
Author Message
petter



Joined: 09 Jan 2015
Posts: 5
Location: Drammen, Norway

PostPosted: Fri Jan 09, 2015 11:20 am    Post subject: Install of OPENSTEP 4.2 Developer fails on VMware 10/Linux Reply with quote

Hi all!

I'm trying to get OS4.2 going in a vm. Using drivers from beta drivers disk 1 (I've tried several of them), I get OS to recognize the CD and the hard drive image, but it fails on init. I get the message that mach_init fails with errno 2, then init fails with the same error.

Any ideas, or guides on how to get it going? Or should I use virtualbox or qemu/kvm?

Thanks for any advice,

Petter
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Rob Blessin Black Hole
Site Admin


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 599
Location: Ft. Collins, Colorado

PostPosted: Fri Jan 09, 2015 2:54 pm    Post subject: Re: Install of OPENSTEP 4.2 Developer fails on VMware 10/Lin Reply with quote

petter wrote:
Hi all!

I'm trying to get OS4.2 going in a vm. Using drivers from beta drivers disk 1 (I've tried several of them), I get OS to recognize the CD and the hard drive image, but it fails on init. I get the message that mach_init fails with errno 2, then init fails with the same error.

Any ideas, or guides on how to get it going? Or should I use virtualbox or qemu/kvm?

Thanks for any advice,

Petter

Try setting it up for DOS instead or Linux and it should work, I have not tried VM Ware 10 ! Best regards Rob Blessin
_________________
Rob Blessin President computerpowwow ebay sales@blackholeinc.com http://www.blackholeinc.com
303-741-9998 Serving the NeXT Community since 2/9/93
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
mikeboss



Joined: 07 Dec 2011
Posts: 365
Location: berne, switzerland

PostPosted: Fri Jan 09, 2015 4:56 pm    Post subject: Reply with quote

I just booted OS 4.2 in VMware Fusion 7.1.0 and VMware Player 7.0.0 on Windows: both seemed to work flawless.
_________________
October 12, 1988 Computing Advances To The NeXT Level
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
petter



Joined: 09 Jan 2015
Posts: 5
Location: Drammen, Norway

PostPosted: Sat Jan 10, 2015 3:52 am    Post subject: Reply with quote

Thanks for the advice!

I managed to get the OS installed, but on reboot it fails when trying to mount root. Did I make the disk image too big - it's set to 4GB? Or maybe I gave it too much memory, 256MB? I was feeling generous Smile

Petter
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
mikeboss



Joined: 07 Dec 2011
Posts: 365
Location: berne, switzerland

PostPosted: Sat Jan 10, 2015 4:22 am    Post subject: Reply with quote

to be on the save side, I'd create a VM with a 2.0 GB disk and 128 MB ram.
_________________
October 12, 1988 Computing Advances To The NeXT Level
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    NeXT Computers Forum Index -> Emulation / Virtualization All times are GMT - 7 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



Powered by phpBB © 2017 phpBB Group