NeXT Computers Forum Index NeXT Computers
www.NeXTComputers.org
 
Log in to check your private messagesLog in to check your private messages

Log inLog in  RegisterRegister


Profile  Search  Memberlist  FAQ  Usergroups
Rhapsody 1.2v3 Power Mac G4 AGP

 
Post new topic   Reply to topic    NeXT Computers Forum Index -> Rhapsody
View previous topic :: View next topic  
Author Message
hexloo



Joined: 26 Dec 2015
Posts: 12

PostPosted: Mon Feb 13, 2017 7:59 am    Post subject: Rhapsody 1.2v3 Power Mac G4 AGP Reply with quote

Hi, I'm trying to install Rhapsody 1.2v3 on this machine. I'm using a 2 GB IDE drive set to master and the first installer when you're booted into OS 9 sees it, but when I restart, it doesn't detect it after the language selection is done. I've updated the hard disk drivers and stuff to no avail.

This is what it shows:
http://i.imgur.com/vQT0QAm.jpg

Here is a video:
https://youtu.be/X_QXq5qIS_s
I got close to the computer at the Scanning Disk part so you could hear the thunkthunkthunkthunkthunk noise but it didn't come out very well, lol.[/url]
Back to top
View user's profile Send private message
SlateBlue



Joined: 23 Aug 2015
Posts: 75

PostPosted: Mon Feb 13, 2017 12:17 pm    Post subject: Reply with quote

Did you use the OS 9 portion of the installer to initialize the hard drive?
Back to top
View user's profile Send private message
hexloo



Joined: 26 Dec 2015
Posts: 12

PostPosted: Mon Feb 13, 2017 2:08 pm    Post subject: Reply with quote

SlateBlue wrote:
Did you use the OS 9 portion of the installer to initialize the hard drive?

Yes, I now have it working, but only on a 500 mb hard disk, so there's not really room for anything. Is there some way I can get the other HD to work?
Back to top
View user's profile Send private message
SlateBlue



Joined: 23 Aug 2015
Posts: 75

PostPosted: Mon Feb 13, 2017 2:58 pm    Post subject: Reply with quote

What brand of drive is it? Rhapsody is pretty picky of what hardware it'll work with. I would try yet another hard drive.
Back to top
View user's profile Send private message
hexloo



Joined: 26 Dec 2015
Posts: 12

PostPosted: Mon Feb 13, 2017 3:24 pm    Post subject: Reply with quote

SlateBlue wrote:
What brand of drive is it? Rhapsody is pretty picky of what hardware it'll work with. I would try yet another hard drive.

Okay, I just fixed it, but it was really weird. I'll tell you what I did so anyone else in my situation can do it as well.

Installing Rhapsody on an Incompatible/Non-Working w/ Rhapsody Hard Drive
Set compatible hard drive as master, set incompatible as slave. Format both and make sure they have updated disk drivers. Partition the incompatible drive as Mac OS Extended. Tell the live cd installer to install on your incompatible disk. Then, for some reason, the Rhapsody installer will work fine with it. I have no idea why, but anyways, it works. Some people have also said that the partition you select to install Rhapsody on must be 1 GB or under, but this is simply not true, at least in this case.
Back to top
View user's profile Send private message
SlateBlue



Joined: 23 Aug 2015
Posts: 75

PostPosted: Mon Feb 13, 2017 8:42 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for reporting back with your solution. Glad you got it working.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    NeXT Computers Forum Index -> Rhapsody All times are GMT - 7 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



Powered by phpBB © 2017 phpBB Group